Mount Waverly Residence – Melbourne, Australia

This corner block in Mount Waverley presented a challenging opportunity to create the clients request for a resort style retreat. The design had to be orientation responsive as well as adequately setback to reduce any noise impact from busy Huntingdale Road. The design had to create plenty of family space for the parents and their three young adult children.

 

Mount Waverly Residence

Mount Waverly Residence

Mount Waverly Residence

Mount Waverly Residence

Mount Waverly Residence

Mount Waverly Residence

Mount Waverly Residence

Mount Waverly Residence

Mount Waverly Residence

Mount Waverly Residence

Mount Waverly Residence

 

The site presented a rather significant fall from back to front of which required mindful consideration of the indoor connection to the outdoor space. The rear and north facing entertaining area was to be one level containing a swimming pool, deck areas and a Balinese Hut. These key design element allowed the front of the house to sit high on the site and create a striking appearance from the main road as well as capturing some beautiful upper level views from the Master Suite.

The internal courtyard in the centre of the home brings northern light flooding into the main living spaces while the outdoor living room is accessed via large, cornerless bi fold doors allowing for perfect indoor/ outdoor connection with the family and dining areas. The Kitchen features a large island bench and butler’s pantry which provides direct access into the garage.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s