LRVO House Extension, Nantes, France

This contemporary extension to a single family house located in Nantes, France, has been designed in 2020 by Collectif Vous.

In the Preux district, on the edge of Saint-Herblain, France, 1980’s identical houses line up, only distinguished by their pale colors. Carefully placed above the garage, the LRVO extension takes advantage of the orientation of the plot and extends the house toward the road, facing west.

A simple, one-piece volume, radically wrapped in wood cladding, on the walls as well as on the roof, dialogues with the pavilion. Like a sketch of an archetypal house, this new living space is part of the existing building through a fine dialogue with the current roof slopes. Delicately placed on the garage, the project contrasts in its materiality, without however erasing the particular geometry of the pavilion which supports it.

Source: homeadore.com

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s