Open Shut House, Kooyong, Australia

Open Shut House is a contemporary double-storey extension to a semi-detached Inter-war dwelling located in Kooyong, Australia, designed in 2020 by Wala.

Open Shut House is a contemporary double-storey extension to a semi-detached Inter-war dwelling that caters to the growing needs of a large family.

The original period building is one of a pair of semi-detached dwellings with Art-Deco stylings reflecting its Inter-war era. The building sits on a long and narrow allotment (10 x 60m) with a rearward slope falling 4.2m. The owners’ family had outgrown the original building and their brief called for an extension that could be future-proofed and cater to the changing needs of individual family members, particularly their 4 young adult children.

The new addition fulfils their brief to have 2 generations of people under one roof whilst allowing family members to inhabit each space in their own way. Parents’ and children’s bedrooms are housed in separate buildings connected by a central atrium. New tiered living spaces follow the fall of the land and open up toward the rear garden. Openings via skylights, large windows and courtyards draw daylight along the length of the buildings, and bring borrowed amenity into the home to strengthen the bond between its inside spaces and the outside. The split levels and atrium enable inhabitants to still feel connected visually with each other throughout the house.

Photography courtesy of Wala

by Matt Watts

Source: homeadore.com

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s